Balık yağına kısaca "Beyin Gıdası" diyebiliriz.
Balık yağı balık dokusundan elde edilen bir yağdır. Genel de ringa balığı, ton balığı, hamsi ve uskumru gibi yağlı balıkların gövdesinden ve karaciğerinden alınır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), hafta 1 - 2 defa balık yemeyi önderiyor. Bunun sebebi balıktaki omega-3 yağı asitlerinin vücuda olan sayısız faydasından. Hatta bir kaç tanesini alt paragrafta yazdık.
Kalp rahatsızlıkları, kilo kaybı, kolesterol, depresyon, anksiyete bozukluğu, dikkat eksikliği, ve hiper aktivite bozukluğı, zayıf bağışıklık sistemi, kanser, diyabet, iltihaplanma, eklem iltihabı, AIDS, Alzheimer, göz bozuklukları, sar nokta hastalığı, ve ülser gibi sayısız tedavide faydası vardır.
Balık yağının bu kadar faydasının arkasında, Docosahexaenoic Acid (DHA) ve Eicosapentaenoic Acid (EPA) gibi omega 3 yağ asitleri vardır. Balık yağındaki diğer yağ asitleri ise şunlardır. Alpha-linolenic Acid (ALA) ve Gamma-linolenic Acid (GLA)'dır. Balık yağının bir çok faydası olmasına nazaran, kullanım alanlarının doğru olmadığına yönelik bilgilerde vardır. Üreticiler balık yağını her derde deva her şeye çözüm bulur olarak pazarlamaya çalışmaktadır. Aslında yalan da değil bir çok şeye faydası vardır. Bunları makalemizin ilk cümlelerinde belirtmiştik.