ARGİNİNE NEDİR?
Kan damarları, kanın serbestçe akmasını sağlamak için nitrik okside ihtiyaç duyar. Arjinin, vücut tarafından nitrik okside dönüştürülerek, kas ve eklem dokularına kan sirkülasyonu ile besin ve oksijen taşınmasını sağlar.
Arjinin (arginine) vücudumuzun üretemediği, yarı esansiyel bir amino asittir. Performans artışı için özellikle antrenman öncesinde kullanılır. Bu yüzden tüm pre-workout ürünlerinde mevcuttur.
Yumurta, Hindistan cevizi, deniz yosunu, balık, karaciğer, susam, badem arjinin aminoasitinin elde edilebileceği yiyeceklerden bazılarıdır.
ARGİNİNE NASIL KULLANILIR?
L-arjinin için standart antrenman öncesi doz 3-6 gramdır.
UYARI: Günde 9 gram veya daha yüksek dozlarda alındığında şişkinlik, karın ağrısı, mide bulantısı ve ishal gibi yan etkilere neden olabilir. Astım, karaciğer sirozu, böbrek hastalığı, düşük kan basıncı ve arjinin metabolizmasını etkileyen kalıtsal bir bozukluk olan guanidinoasetat metiltransferaz eksikliği (creatin eksikliği sendromu)olanlar, yan etki potansiyeli nedeniyle L-arjininden kaçınmalıdır.
• Arjinin, nitrik oksit seviyesinin yukarı taşınmasını sağlayarak kan dolaşımını artırır, kaslarınıza daha fazla besin, oksijen ve glikoz gider.
• Bu sayede antrenman içerisinde daha yüksek performans sergileyebilirsiniz.
• Daha yüksek pump hissi oluşturur.
• 1 servis 6 gr ürünü 250 ml su ile karıştırarak antrenmandan veya yatmadan önce olmak üzere günde 1 servis tüketiniz.
• Bu ürünler hekim ve diyetisyen önerilerine göre kullanılmalıdır.
• 15 yaşındaki çocuklar ve hamile kadınlar sadece hekim ve diyetisyen gözetiminde tüketebilirler.
• B6 vitamini ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilir.
900,00 TL