Kan damarları, kanın serbestçe akmasını sağlamak için nitrik okside ihtiyaç duyar. Arjinin, vücut tarafından nitrik okside dönüştürülerek, kas ve eklem dokularına kan sirkülasyonu ile besin ve oksijen taşınmasını sağlar.
Arjinin (arginine) vücudumuzun üretemediği, yarı esansiyel bir amino asittir. Performans artışı için özellikle antrenman öncesinde kullanılır. Bu yüzden tüm pre-workout ürünlerinde mevcuttur.
Yumurta, Hindistan cevizi, deniz yosunu, balık, karaciğer, susam, badem arjinin aminoasitinin elde edilebileceği yiyeceklerden bazılarıdır.
ARGININE NASIL KULLANILIR?
L-arjinin için standart antrenman öncesi doz 3-6 gramdır.
UYARI: Günde 9 gram veya daha yüksek dozlarda alındığında şişkinlik, karın ağrısı, mide bulantısı ve ishal gibi yan etkilere neden olabilir. Astım, karaciğer sirozu, böbrek hastalığı, düşük kan basıncı ve arjinin metabolizmasını etkileyen kalıtsal bir bozukluk olan guanidinoasetat metiltransferaz eksikliği (creatin eksikliği sendromu)olanlar, yan etki potansiyeli nedeniyle L-arjininden kaçınmalıdır.
• Arjinin, hem vücutta üretilebilmektedir hem de besin aracılığı ile temin edilebilmektedir.
• Antrenman esnasında sporcuların arginine ihtiyaçları çok daha fazla olmaktadır.
• Arjinin vücutta üretilebilen ve besin yoluyla temin edilebilen bir amino asittir.
• Özellikle antrenman sırasında vücudun Arginine ihtiyacı artar ve gıda takviyesi almak faydalı olabilir.
• Bu sebeple Arjinin özellikle antrenman öncesi sporcu gıdalarında olmazsa olmaz hale gelmiştir.
Kullanım Tavsiyesi
• 1 ölçek (yaklaşık 5g) Arjinin'i su ile karıştırarak tüketebilirsiniz.
• Antrenman öncesi, tercihen aç karna tüketebilirsiniz.
569,00 TL
900,00 TL
449,00 TL