Casein, whey çeşitlerindendir. WHEY Proteini, peynir altı suyundan üretilir. Peynir altı suyu proteini, sütün peynir üretimi sırasında ayrılan sıvı kısmı olan peynir altı suyundan izole edilen proteinlerin bir karışımıdır.
Sütün bileşenlerinden biri olan ve sütte %80 oranda bulunan kazein (kalan %20’si whey proteinidir) sindirimi ve emilimi çok yavaş olan bir proteindir. Farklı hayvan sütleri, farklı oranlarda kazein proteini içermektedir fakat günlük beslenmemizde kazein proteinini en çok inek sütünden alırız.
Kazein (casein) proteininin en belirgin özelliği düşük pH seviyelerinde uzun süre çözünmeden kalabilmesidir. Kazeinin sindirilmesi 7-8 saat sürdüğü için anti-katabolik etkisi ve kana karışma süresi whey proteinden kat kat fazladır.
Yani whey proteini gibi hızlı ve geçici bir sindirime değil de, uzun süreli ve süreklilik gösteren bir amino asit salgılama özelliği vardır. Bu sebepten dolayı daha tok tutan ve etkisi uzun süren bir gıda desteği arayanların tercihi, hızlı sindirilen whey proteini yerine kazein proteini olmalıdır.
Ayrıca kalsiyum yönünden zengin olduğu için kemik sağlığına katkıda bulunur ve ek olarak yağ yakım sürecine yardımcı olur.
999,00 TL