İçeriğinde Tip 1, Tip 2 ve Tip 3 olmak üzere üç farklı hidrolize kolajen bulunan Torq Nutrition TİP 1-2-3 MULTİ COLLAGEN, özel olarak formüle edilmiş bir gıda takviyesidir. Etkili kolajen içeriğinin yanı sıra Hyaluronik Asit ve C vitaminiyle de desteklenmiştir. Günlük kullanıma uygun aromasız toz formu sayesinde tüm içeceklerinizle birlikte kolayca tüketebilirsiniz.
Kullanım Bilgisi:Günde 1 ölçek 10 gr olacak şekilde 300 ml su, süt veya diğer içeceklerinizle karıştırarak kullanabilirsiniz.
KOLAJEN NEDİR?
Kolajen daha çok takviye olarak tercih edilse de aslında vücudun yapı taşları arasında yer alır. Vücut proteinin yüzde 30’unu oluşturan, ciltte, tendon gibi kaslarda, kemiklerde ve bağ dokularına sağladığı güç ve esneklik ile eklem sağlığı, cildin esnekliği ve dayanıklılığından sorumlu, insan vücudunun ürettiği, vücutta en bol bulunan proteindir.
Cildimizin dörtte üçünü, vücut proteinin ise üçte birini oluşturarak kemik, kas ve kanda bulunur. Yaş aldıkça var olan kolajen parçalanır ve vücudun yeni kolajen üretimi zorlaşır. Bu yüzden birçok kişi belli bir yaştan sonra kolajen takviyesi almaya başlar.
KOLAJEN NE İŞE YARAR?
*Kolajen yaşlandıkça kemiklerde oluşabilen kırılganlığı azaltarak, güçlendirir.
*Kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur.
*Kan damarları ve lenf düğümleri oluşturmaya yardımcı olup, bağışıklık sistemini destekler.
*Ölü cilt hücrelerinin değiştirilmesinde rol oynar.
*Cilt hidrasyonu ve elastikiyeti sağlayarak, güç ve esneklik kazandırır.
*Eklem ağrılarını hafifletir.
*Kemik kaybını önleyip, kas kütlesini arttırır.
*Kırışıklıkları azaltmaya yardımcıdır.
*Saç derisine iyi gelir ve saçları güçlendirir.
*Tırnakların daha az kırılmasında etkilidir.
*Kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur.
KOLAJEN İÇEREN BESİNLER NELERDİR?
Tavuk, hindi, dana eti, Sardalya, somon, uskumru gibi soğuk su balıkları, yumurta, Yoğurt, süzme peynir, lor peyniri ve süt gibi süt ve süt ürünleri, ıspanak, pazı, lahana, brokoli ve kara lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler, narenciye meyveleri, kırmızı meyveler, badem, ceviz, soğan, biber, fasulye ve bezelye gibi yiyeceklerde kolajen bulunur.
Egzersiz, kolajen yapımına destek veren en etkili yoldur.
Kolajen eksikliğinde; kırışık, sarkık bir cilt, kas ağrıları, kasların zayıflaması, daha az esnek tendonlar, eklem ağrıları, hareketlilik kaybı ve gastrointestinal problemler görülebilir.
UYARI: kolajen fazlalığı sindirim sistemini olumsuz etkileyerek, midede ekşime, yanma yapabilir.Kabızlık ve ishale neden olabilir. Kolajen takviyesi alan kişilerde ise midede ağırlık hissi oluşturabilmektedir.
COLLAGEN'İ NASIL KULLANMALIYIZ?
Doktor veya diyetisyen gözetiminde, içerikteki doz miktarına uyularak kullanılmalıdır.
Porsiyon Büyüklüğü:10 Gram (Bir Ölçek)
Porsiyon Sayısı:30 Servis
Her Porsiyon İçin Miktar
Enerji / Energy36,9 kcal / 154,49 kj
Yağ / Fat0 g
Karbonhidrat / Carbohydrate0 g
Şeker / Sugar0 g
Protein / Protein9,15 g
Hidrolize Kolajen Peptid9820 mg.
Tip 1 Hidrolize Kolajen Peptid7776 mg.
Tip 2 Hidrolize Kolajen Peptid100 mg.
Tip 3 Hidrolize Kolajen Peptid1944 mg.
Vitamin C (Kalsiyum L-Askorbat)100 mg.
Hyalüronik Asit / Hyaluronic Acid80 mg.
Amino Asit Profili - Amıno Acıd Profıle***
L-Alanin / L-Alanıne824 mg
L-Arjinin / L-Argınıne682 mg
L-Aspartik Asid / L-Aspartıc Acıd505 mg
L-Glutamik Asid / L-Glutaıc Acıd902 mg
L-Glisin / L-Glycıne2228 mg
L-Histidin / L-Hıstıdıne62 mg
L-Hidroksiprolin / L-Hydroxprolıne1046 mg
L-İzolösin / L-Isoleucıne (BCAA)106 mg
L-Lösin / L-Leucıne (BCAA)245 mg
L-Lizin / L-Lysıne325 mg
L-Metiyonin / L-Methıonıne86 mg
L-Ornitin / L-Ornıthıne5 mg
L-Fenilalanin / L-Phenylalanıne166 mg
L-Prolin / L-Prolıne1254 mg
L-Serin / L-Serıne301 mg
L-Treonin / L-Threonıne164 mg
L-Tirozin / L-Tyrosıne31 mg
L-Valin / L-Valıne (BCAA)218 mg
549,00 TL
199,00 TL